Львівський портал

Крадіжка 60 га біля кордону з Польщею: оборонну землю таки повернули державі

Державі повернули понад 60 га оборонних земель на кордоні з Польщею, які незаконно передали у комунальну власність Сокаля. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Йдеться про ділянку, яка належить до земель оборони, і розташована у прикордонній смузі українсько-польського кордону на території Сокальської міськради.

Її площа становить більше 60 га, а вартість – майже 3 млрд грн.

Прокурори у суді довели, що ця земля незаконно вибула з державної власності у комунальну згідно з наказами  Головного управління Держгеокадастру Львівщини. Також неправомірно змінили її цільове призначення й віднесли до сільськогосподарських земель.

«Ця ділянка забезпечує облаштування і утримання інженерно-технічних споруд та огорож державного кордону та, відповідно, належить до земель оборони. Відтак це стало приводом для пред’явлення прокурорами позову», – йдеться у повідомленні.

Господарський суд Львівської області задоволив позов у повному обсязі.

Станом на зараз рішення суду виконано – до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно вже внесли відомості про скасування права комунальної власності та зареєстрували право державної власності за Львівською ОДА.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-03 15:32:37