Україна і світ

Корегував ворожі удари та чекав окупацію: на Дніпропетровщині затримали агента РФ

Фото: СБУ

СБУ затримала чергового російського інформатора в Дніпропетровській області. Він допомагав ворогу в коригуванні ракетних і дронових атак по прифронтових містах, зокрема Синельниковому.

Затримано інформатора РФ

Зловмисником виявився 30-річний місцевий житель без роботи. Його помітили через проросійські коментарі в месенджерах.  У своїх дописах він висловлював бажання, щоб область приєдналася до складу РФ.

За даними СБУ, після таких повідомлень адміністратор Telegram-каналу, контрольований розвідкою РФ, запропонував йому співпрацю.

У результаті чоловік почав передавати інформацію про розташування українських військових та об’єктів інфраструктури по Синельниківському району.

Для виконання завдання, чоловік обходив територію та таємно знімав розташування підрозділів ЗСУ та місцеві електропідстанції. Зібрані дані він передавав російському куратору.

Фото: СБУ

Служба безпеки викрила інформатора та затримала його вдома. У нього вилучили мобільний телефон, через який він підтримував зв’язок з ворожим куратором.

Зазначається, що правоохоронці посилили заходи для захисту пунктів базування Сил оборони в регіоні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інформатору повідомили підозру за статтею 114-2 Кримінального кодексу України про несанкціоноване поширення інформації про розташування ЗСУ під час воєнного стану. За це йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Наразі він перебуває під вартою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 10:32:45