Україна і світ

Одни оком дивився у штрафну, іншим – на мене: Моурінью висміяв арбітра за вилучення

Фото: Getty Images

У матчі третього туру Ліги Європи турецький Фенербахче зіграв внічию з англійським Манчестер Юнайтед з рахунком 1:1.

Під час матчу Фенербахче – МЮ головний арбітр зустрічі Клеман Тюрпен вилучив тренера господарів Жозе Моурінью. Португалець побачив перед собою червону картку за надмірні емоції через непризначене пенальті у ворота червоних дияволів.

Моурінью про вилучення у матчі Фенербахче – МЮ

Інцидент стався на 56-й хвилині, коли півзахисник манкуніанців Мануель Угарте у власному штрафному зачепив ногою Брайта Осеї-Семюела, після того як той віддав передачу. Тоді захисник турецької команди впав на газон.

Клеман Тюрпен вирішив, що інцидент не тягне на пенальті, а потім вилучив обуреного таким рішенням тренера канарок Моурінью. Таким чином, через свої апеляції та емоції португалець змушений був дивитися за грою з трибун.

Після матчу Жозе Моурінью не зміг приховати свого розчарування через вилучення.

— Арбітр сказав мені щось надзвичайне. Водночас він міг бачити дії у штрафній і мою поведінку на боковій лінії. Я вітаю його, тому що він абсолютно неймовірний. Під час гри, на швидкості 100 миль на годину, він одним оком дивився на ситуацію у штрафній, а іншим – на лаву запасних і на мою поведінку. Ось чому він є одним з найкращих арбітрів у світі, – сказав тренер в коментарі TNT.

Вже на пресконференції Моурінью висловив припущення, що йому варто у майбутньому змінити клуб. За його словами, що найкращим рішенням для нього буде відхід з Фенербахче до клубу, який не грає у турнірах УЄФА.

— Тож якщо якомусь клубу в Англії з нижньої частини таблиці знадобиться тренер через два роки, я готовий піти, – додав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Моурінью сказав, що не може подати апеляцію на рішення арбітра, оскільки може отримати за це піврічну дискваліфікацію. Також він висловився про гру канарок проти МЮ. Моурінью вважає, що його команда провела “абсолютно фантастичну гру”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 13:18:20