Україна і світ

Підпалювали об’єкти залізниць у трьох регіонах: СБУ затримала поплічників РФ

Фото: СБУ

Правоохоронці затримали п’ятьох російських агентів, які вчиняли підпали різних об’єктів у Сумській, Київській та Вінницькій областях.  

Про це інформує Служба безпеки України

Агенти РФ вчиняли підпали у трьох областях України

Російські спецслужби вийшли на зловмисників, коли ті шукали легкого заробітку у Telegram-каналах. Відтак, їх дистанційно завербували й залучили до вчинення диверсій.  

Проте ворожих поплічників вдалося викрити. 

Так, у Київській області правоохоронці затримали двох жителів Фастова, одному з них було 25 років, іншому – 29. Як з’ясувалося, ці двоє підпалили місцеве відділення Укрпошти та об’єкти Укрзалізниці. 

Крім того, зловмисники фільмували загоряння на камеру телефону. Це потрібно було для звіту перед російським куратором. Після цього агенти намагалися втекти з місць злочинів, проте їх затримали. 

Водночас у Вінницькій області вдалося затримати пару, яка спалила дві релейні шафи сигнальних установок, що регулюють рух на ключових ділянках Укрзалізниці. 

Ворожими поплічниками виявилися двоє рецидивістів з міста Гнівань. 28-річна жінка мала судимість за підробку документів. А  її 29-річний напарник раніше відбував покарання за крадіжку. 

Ще одного агента РФ вдалося затримати у Сумах. Ним виявився 27-річний місцевий житель, який підпалив дві релейні шафи залізничного сполучення. Також він готував наступні диверсії. 

Затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану). 

Агенти можуть отримати покарання у вигляді довічного терміну позбавлення волі з конфіскацією майна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що від початку цього в Україні зафіксовано 266 випадків підпалів автомобілів військовослужбовців та волонтерів. Саме тому нещодавно омбудсмен Дмитро Лубінець запропонував посилити відповідальність за такі злочини.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 14:01:35