Україна і світ

Теплі салати з осінніх продуктів: рецепти без майонеза


З приходом холодів хочеться чогось не тільки смачного, але й теплого, що зігріє та додасть затишку.

Теплі салати – ідеальний вибір для осінніх днів, адже вони поєднують у собі насичені смаки сезонних продуктів та користь для здоров’я. Ці страви легко приготувати, і вони чудово підходять як для затишної вечері, так і для святкового столу.

Осінні овочі, соковиті фрукти та ніжні сири в поєднанні з теплими соусами роблять теплі салати особливо смачними та поживними.

Отже, найкращі рецепти теплих осінніх салатів на будь-який смак – читайте в матеріалі.

Теплий салат з виноградом

Хрусткі сухарики гармонійно підкреслюють ніжну текстуру салату, роблячи його ідеальним для осінніх вечорів.

Інгредієнти:

  • виноград (білий і синій) – 10 шт.
  • груша – 1 шт.
  • яблуко маленьке – 1 шт.
  • салатний мікс – до смаку
  • моцарела – 100 г
  • сухарики – жменя
  • вершкове масло – 50 г

Для заправки:

  • сік лимона, мед, оливкова олія, сіль, перець – до смаку

Приготування:

  1. Виноград миємо та обсушуємо. Яблуко та моцарелу та нарізаємо кубиками.
  2. Почищену та нарізану грушу смажимо на вершковому маслі до м’якості.
  3. Для соусу поєднуємо усі інгредієнти та гарно перемішуємо.
  4. На тарілку викладаємо салатний мікс, виноград, грушу та яблуко. Розкладаємо сухарики та сир.
  5. Поливаємо салат соусом і подаємо до столу.

Теплий салат з курячою печінкою

Теплі салати з осінніх продуктів: рецепти без майонеза

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 300 г
  • груша – 1-2 шт.
  • бринза – 100 г
  • салатний мікс – 100 г
  • біле вино – 100 мл
  • соєвий соус – 2 ст. л.
  • олія чи вершкове масло – для смаження
  • сіль, спеції – до смаку
  • сливовий соус – для подачі

Приготування:

  1. Промиту та обсушену печінку смажимо на олії чи вершковому маслі до напівготовності.
  2. Вливаємо у сковороду з печінкою вино та соєвий соус, перемішуємо і смажимо на великому вогні 1-2 хвилини. Солимо та перчимо.
  3. Нарізану грушу смажимо на вершковому маслі до м’якості.
  4. На тарілку викладіть салатний мікс, нарізану печінку, кубики сиру.
  5. Окремо подаємо сливовий соус.

Теплий салат з квасолею та ковбасками

Теплі салати з осінніх продуктів: рецепти без майонеза

Інгредієнти:

  • консервована квасоля – 300 г
  • ковбаски – 250 г
  • цибулина фіолетова – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • морква варена чи запечена – 1 шт.
  • перець, сіль – до смаку
  • часник – 1 зубок
  • зелень – до смаку
  • окріп – 4 ст. л.
  • сік лимона – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулину нарізаємо кубиками та смажимо на олії до готовності.
  2. Фіолетову цибулину нарізаємо та маринуємо в окропі з соком лимона.
  3. Моркву чистимо нарізаємо кубиками. Часник пропускаємо через прес.
  4. Квасолю злегка промиваємо та викладаємо на друшляк.
  5. Ковбаски, якщо великі, нарізаємо та гарно смажимо на олії.
  6. Зелень дрібно нарізаємо.
  7. Поєднуємо усі підготовлені продукти, солимо, перчимо та перемішуємо.

Теплий салат з реберцями по-китайськи

Теплі салати з осінніх продуктів: рецепти без майонеза

Інгредієнти:

  • свинячі реберця – 700 г
  • овочевий мікс морожений, бажано з печерицями – 1 упаковка (400 г)
  • цибулина фіолетова – й шт.
  • часник – 2 зубки
  • сіль, перець – до смаку
  • олія – для смаження
  • зелень – для подачі

Для соусу:

  • томатний соус – 4 ст. л.
  • гірчиця французька – 1 ч. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • пиво світле – 1 склянка (220 мл)
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

  1. Реберця смажимо на олії до готовності. Солимо та перчимо. Наприкінці приготування додаємо пропущений через прес часник та перемішуємо.
  2. Нарізану цибулю смажимо на олії до готовності.
  3. В окремій сковороді поєднуємо усі інгредієнти для соусу, доводимо до кипіння і готуємо близько 10 хвилин. Наприкінці приготування додаємо сіль та перець.
  4. Морожені овочі викладаємо у каструлю, вливаємо води, щоб тільки покривала овочі та готуємо, злегка підсоливши, до м’якості. Потім воді зливаємо. Додаємо смажену цибулю. Перемішуємо.
  5. До реберець додаємо соус та перемішуємо.
  6. На таріль для подачі викладаємо спочатку овочі, потім реберця.
  7. Прикрашаємо салат зеленню.

Теплий салат з манго і пармезаном

Теплі салати з осінніх продуктів: рецепти без майонеза

Інгредієнти:

  • манго консервоване – 1 баночка (не велика)
  • печериці (бажано коричневі) – 300 г
  • спаржева квасоля морожена – 300 г
  • олія – для смаження
  • сіль, перець – до смаку
  • сік лимона чи яблучний оцет – до смаку
  • перець чилі – до смаку
  • зелень – для прикрашання
  • пармезан тертий – 30 г

Приготування:

  1. Смажимо на олії нарізані пластинками гриби до випаровування рідини.
  2. Додаємо до грибів спаржеву квасолю та готуємо близько 10 хвилин.
  3. Перекладаємо гриби зі спаржевою квасолею в миску, солимо та перчимо.
  4. Додаємо кубики манго, дрібно нарізаний перець чилі та сік лимона чи яблучний оцет. Перемішуємо.
  5. Салат посипаємо тертим сиром та зеленню. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 13:30:53