Україна і світ

Контрнаступ в Україні уповільнився через недостатню забезпеченість ЗСУ – WP

Фото: Генштаб ЗСУ

Можна перерахувати декілька причин уповільнення контрнаступу України. Серед них – неточні прорахунки та недостатня забезпеченість ЗСУ озброєнням, необхідним для переваги під час штурмових дій.

Про це пише видання The Washington Post. Журналісти опитали офіційних представників, військових та експертів у США, Британії та Україні про можливі причини уповільнення контрнаступу.

Проте США зробили помилку, що ЗСУ не могли перетворитися на Збройні сили західного зразка за короткий період, враховуючи відсутність надання Військово-повітряних сил, які залучають для сучасних операцій.

Зараз дивляться

У США наполягали, що контрнаступ має відбутися в середині квітня, тоді РФ не змогла б укріпити лінії оборони. Проте Україна не була готовою без передавання додаткового озброєння та підготовки військових.

Водночас українська сторона очікувала побачити мінні поля, проте навіть союзники були вражені, наскільки земля всіяна боєприпасами. Деякі міни були закопані одна на іншій, щоб надати додаткового вибухового ефекту.

Також Росія активно залучила протитанкове озброєння, завдаючи ракетних ударів по українських військах. Значна кількість солдатів ЗСУ, яких залучили до контрнаступу, нібито не мали бойового досвіду, йдеться у матеріалі.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: The Washington Post

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-05 01:21:29