Україна і світ

Консул Польщі у Львові вибачилася перед Україною

Генеральний консул Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич зізналася, що більше не може мовчки споглядати ганебні дії співвітчизників на польсько-українському кордоні.

– Не можу більше мовчати. Заради любові до своєї країни. Не можу робити вигляд, що не бачу цих ганебних дій Польщі на польсько-українському кордоні. Вибачте, мої дорогі українські друзі. Те, що відбувається, не може бути справою мого народу, – написала вона у соцмережі.

Вона нагадала про події Варшавського повстання 1944 року, зокрема про те, як радянські війська заборонили посадку літаків союзників на підконтрольній їм території.

– Я думала, що так ганебно можуть поводитися лише росіяни. Зрештою, призначена для повстанців допомога, випадково скинута з цих літаків на околиці Варшави, опинилася в руках німців. Я була переконана, що тільки росіяни можуть спокійно дивитись, як інші народи стікають кров’ю, що ми, поляки, ніколи чогось подібного б не зробили, – наголосила дипломат.

Зараз дивляться

Дзвонкевич додала, що її заява стосується не вимог польських фермерів, а форми протесту:

– Справжній поляк ніколи б не вдарив сусідів-борців за свободу в спину. Це ганьба і сором. Перепрошую, Україно, яка воює, перепрошую.

Напередодні президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава веде переговори з аграрними профспілками, щоби розблокувати проїзд між двома країнами, наголосивши, що ця блокада кордону не є рішенням офіційної влади – це позиція лише фермерів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-21 12:50:53