Україна і світ

Коли хтось у TikTok вчить, як тікати від ТЦК – це робота РФ

У питанні мобілізації зараз дуже сильно відчувається російський інформаційний вплив на настрої в Україні.

Таку думку висловив заступник командира 3 штурмової бригади Максим Жорін в ефірі телемарафону Єдині новини.

Інформаційний вплив РФ на мобілізацію в Україні

– Ми втратили час з самого початку… Цей час треба було витратити, щоб навести порядок, зробити нормальний облік, призов саме тих людей, які необхідні зараз армії… Ми його прогавили з різних причин, зокрема й заграваннями із настроями населення, хоча я вважаю, що вони були помилковими, – пояснив він.

Зараз дивляться

Але є ще й інша сторона, яка, за його словами, менш помітна, – “і це, безумовно, російський вплив загалом на інформаційний простір, який тільки існує, особливо це стосується соціальних мереж”, у що РФ вкладає величезні кошти.

– Вони підіймають всі болючі теми в нашій країні і грають на цьому. І коли хтось у TikTok навчає, як тікати від ТЦК, то це і є пряма робота РФ на наші настрої, мотивацію. Тому з цим не можна гратися. Всі ці поради, як Тису перепливати, кому гроші носити, насправді підпадають під статтю Державна зрада, – вважає Жорін.

На його думку, боротьба з цим явищем має бути пріоритетом у роботі спецслужб, оскільки вже відчуваються наслідки цього інформаційного впливу.

– І я не маю жодного сумніву, що саме за рахунок діяльності росіян. У них це виходить, це навіть США визнавали. Бо нічого не змінилося, лише ставлення до цих питань. Ця деформація відбувається саме за рахунок створення інформаційного впливу на людей, – додав заступник комбрига.

Мотивація, покарання та відповідальність – складові успішної мобілізації

Щодо повернення чоловіків, які наразі перебувають за кордоном, Жорін зауважив, що необхідно працювати над мотивацією, яка завжди складається з двох складових: позитивної і негативної.

– Ми маємо набагато більше працювати з позитивною мотивацією, тобто заохоченням людей. Це стосується не тільки матеріального заохочення, а й, зокрема, репутації армії, інформаційної роботи з населенням, здорової адекватної пропаганди, соціального забезпечення, відповідей на всі болючі питання, – пояснив він.

Водночас, як сказав військовий, паралельно має обов’язково зростати відповідальність, коли люди забувають про свої обов’язки.

– Вони в цій країни вже отримали більше, ніж їй дали, будь-хто з них. Всі вони навчалися, отримували соціальне забезпечення, користувалися усім, що давала їм держава. Прийшов перший момент, коли їм довелося у відповідь свій обов’язок виконати, – додав він.

Жорін наголосив, що мотивація, покарання та відповідальність мають збільшуватися одночасно, і це стосується не тільки тих чоловіків, які зараз за кордоном.

– Але паралельно з цим людина має розуміти, що вона прийме правильне рішення, що вона буде забезпечена, буде розуміти своє майбутнє, розумітиме, заради чого вона це робить, – підсумував військовий.

Фото: Максим Жорін/Тelegram

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-22 15:10:23