Україна і світ

Китай обмежує торгівлю з Тайванем через поїздку Пелосі

Офіційний Пекін призупинив імпорт понад 2000 із приблизно 3200 продуктів харчування з Тайваню через візит спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

Про це повідомляє британська газета Financial Times.

Наголошується, що Пекін давно карає інші країни за поведінку, яка йому не подобається, відрізаючи їх від свого ринку, і широко використовує такі важелі проти Тайваню.

– У минулому Китай завдав ударів по окремих продуктах з первинного сектора: фрукти чи риба, – таким чином обмежувався загальний макроекономічний вплив на Тайвань. Але тепер Китай має на меті оброблені продукти харчування, що дає йому величезні можливості для здирства. Напевно, це лише початок, – сказав Цзю Чуй-чен, заступник голови Ради з материкових справ Тайваню.

Імпорт, який Пекін призупинив, тепер охоплює 35 категорій, включаючи рибу та морепродукти, харчові олії, цитрусові, печиво та випічку, що вдарило по виробниках локшини швидкого приготування, соєвого соусу та заморожених продуктів.

Митна адміністрація Китаю на своєму веб-сайті уточнила, що імпорт припинено для тих тайванських компаній, які нібито не пройшли реєстрацію відповідно до нових правил.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На початку 2021 року Китай заборонив тайванські ананаси.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-03 10:11:28