Україна і світ

Келвін Кіптум – загинув у ДТП у Кенії у 24 роки

У Кенії в автокатастрофі загинув рекордсмен-марафонець Келвін Кіптум. Про це повідомляє CNN, посилаючись на кенійську поліцію.

Повідомляється, що 24-річний Кіптум втратив контроль над своїм автомобілем та врізався у дерево.

В авто з ним перебував його тренер Жерве Хакізімана, який дістав травми несумісні з життям, а також 24-річна дівчина, яку доставили до лікарні з серйозними травмами.

Зараз дивляться

— Він не впорався з керуванням, з’їхав з дороги у кювет і врізався у велике дерево. Аварія сталася близько 23 години за місцевим часом, – сказав начальник поліції округу Елгейо Мараквет Пітер Мулінг.

Трагедія сталася на заході Кенії біля міста Капсабет. У цьому регіоні розміщена тренувальна база, де займаються найкращі марафонці Кенії та світу.

Що відомо про Келвіна Кіптума

У жовтні 2023 року Келвін Кіптум встановив новий світовий марафонський рекорд у Чикаго, встановивши час 2:00:35. Лише кілька днів тому цей рекорд ратифікувала Всесвітня федерація легкої атлетики.

Келвін Кіптум на 50 секунд перевершив попереднє досягнення, встановлене його співвітчизником Еліудом Кіпчоге, якого вважають найвидатнішим марафонцем усіх часів і народів.

Нещодавно Кіптум заявляв про свої плани стати першим спортсменом, який пробіжить офіційний марафон менш ніж за дві години, у Роттердамі в квітні. Також він мав виступити на Олімпійських іграх-2024 в Парижі.

На початку своєї кар’єри він спеціалізувався з бігу на середні дистанції, але у 2022 році почав змагатися у марафоні. Окрім Чиказького марафону у 2023 році він переміг на Лондонському марафоні з 16-секундним відставанням від світового рекорду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-12 16:05:18