Україна і світ

Карта бойових дій у Курській області: де точаться бої станом на 13 серпня 2024 року

У Курській області площа бойових дій продовжує розширюватися. Детальніше про те, куди вдалося просунутися українським військовим та де зараз йдуть бої в Курській області – читайте на сайті Фактів ICTV.

Карта бойових дій у Курській області

Зранку 6 серпня 2024 року розпочалася військова операція в Курській області. Тоді в Росії стверджували, що нібито прорив стався в Суджанському й Коренівському районі Курської області.

За даними Інституту вивчення війни ISW, українські військові перейшли кордон і зайшли до Курської області поблизу таких населених пунктів, як Слобідка-Іванівка, Гордіївка, Успенка, Тьоткіно та Вікторівка.

Зараз дивляться

Російські джерела стверджують, що вже не контролюють Слобідку-Іванівку, Вікторівку та Успенівку. За даними, бої тривають біля населеного пункту Снагость (на південь від Коренево) та Крем’яного (на схід від н.п. Снагость). Російські пабліки також повідомляють, що українські військові атакують на північ і південь від Коренево.

Станом на 13 серпня аналітики Інституту вивчення війни (ISW), спираючись на геолокаційні кадри, повідомляють, що, ймовірно, збройні сили України просунулися в межах села Крем’яне, а також на схід від присілка Журавлі (на північний схід від Коренево).

Проте російські воєнкори заявляють, що ЗСУ також просунулися на північ від Журавлів у напрямку села Общий Колодезь (на північний схід від Коренево та за 30 кілометрів від міжнародного кордону).

За інформацією, українські військові нещодавно просунулися в лісовій зоні на північ і схід від Семенівки, що на південь від Льгова та приблизно за 24 кілометри від міжнародного кордону. Хоча, як зазначають аналітики, точні контури просування України неясні.

Геолокаційні кадри можуть свідчити про те, що українські війська нещодавно успішно діяли в Суджі та в населеному пункті Заолешенка. Також ЗСУ могли діяти в північній частині Гир’ї та здійснили просування в присілок.

Дивіться, як виглядає карта бойових дій у Курській області сьогодні, 13 серпня 2024 року, опублікована на deepstatemap:

Фото: скриншот з deepstatemap

Оновлення інформації про бойові дії в Курській області триває, але відбувається із затримками.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-13 17:11:03