Україна і світ

Кабмін затвердив доплату 70 тисяч гривень військовим: за яких умови

Кабінет міністрів України прийняв постанову щодо доплати у розмірі 70 тис. грн для військовослужбовців та поліцейських, які виконують бойові завдання на першій лінії.

Про це повідомив голова уряду Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі у п’ятницю, 12 квітня.

Доплата військовим 70 тис. грн: що відомо

— Одноразова винагорода нараховуватиметься за кожні 30 днів виконання таких завдань, – написав Шмигаль.

Глава уряду обіцяє й надалі піклуватися про наших воїнів, які захищають країну та домівки мільйонів українців.

Зараз дивляться

Зміни було внесено до постанови КМУ від 28.02.2022 N 168 Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану.

В оновленому пункті щодо доплат військовим йдеться таке:

  • встановлено військовослужбовцям та поліцейським, які виконують бойові (спеціальні) завдання під час ведення бойових (спеціальних) дій на лінії бойового зіткнення з противником на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною (підрозділом, у тому числі зведеним) першого ешелону оборони або наступу (контрнаступу, контратаки) до ротного опорного пункту включно;
  • а також на території противника (зокрема на території між позиціями військ противника та своїх військ в районах ведення воєнних (бойових) дій, на тимчасово окупованій РФ території України), одноразову додаткову винагороду в розмірі 70 тис. грн, за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання таких завдань.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада проголосувала за постанову додати військовим “на нулі” плюс 70 тис. грн на місяць. Це підтримав 321 парламентар.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-12 15:03:52