Україна і світ

Інформаційні війни, OSINT та дрони: що вивчатимуть школярі на Захисті України

Міністерство освіти і науки затвердило оновлену програму для шкіл – Захист України.

Про це йдеться у повідомленні Міносвіти.

Шкільна програма Захист України

Програма спрямована на формування патріотизму і розвиток практичних навичок у учнів для збереження життя. Її особливістю є єдиний зміст для учнів та учениць, що забезпечує рівні можливості у набутті важливих навичок, йдеться в повідомленні міністерства.

Зараз дивляться

Програму предмета Захист України оновили комплексно, врахувавши досвід і рекомендації провідних експертів, громадських організацій та освітян.

В Міносвіти наголошують, що навчання з предмета відбуватиметься протягом дня, замість окремих уроків. Це сприятиме глибшому розумінню матеріалу та відпрацювання практичних навичок. Для навчання буде застосовуватися сучасне обладнання — комп’ютерні симулятори управління дронами, інтерактивні стрілецькі тренажери та інструменти для опанування домедичної допомоги.

На закупівлю обладнання передбачено 1,64 млрд грн.

Що вивчатимуть в оновленому курсі Захист України:

У 10 класі – питання національної безпеки та оборони, ознайомлення з основами управління та планування, ознайомлення з озброєнням та військовою технікою, стрілецька підготовка, орієнтування на місцевості, інженерні фортифікації, домедичній допомозі.

У 11 класі вивчатимуть: військові технології, інформаційні війни, домедичну допомогу, захист населення в кризових умовах та планування майбутнього.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-13 18:58:09