Україна і світ

Головні новини за ніч 1 березня: добірка актуальних подій

Фіцпатрік зазначив, що з цією метою вже готує петицію про відставку Джонсона, яка у разі збору 218 підписів буде проголосована його колегами в Палаті.

— Цей маневр також потребує певного часу – 30 днів, протягом яких Палата засідає, – перш ніж його можна буде поставити на голосування, – зазначив республіканець.

Шольц знайшов ще одну причину не передавати Taurus Україні

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц знову заявив, що не хоче, щоб далекобійні ракети Taurus опинилися на озброєнні ЗСУ.

— Taurus – ракета з максимальною дальністю польоту до 500 кілометрів – це зброя, яка у разі неправильного використання може потрапити у певну мету десь у Москві, – пояснив свою позицію Шольц.

Він додав, що у разі передачі цих крилатих ракет Україні, ФРН доведеться брати безпосередню участь у їхньому запуску. А це, за його словами, неможливо.

Зеленський змінив командувача Сил логістики ЗСУ

29 лютого президент Володимир Зеленський своїм указом призначив на посаду командувача Сил логістики Збройних сил України Володимира Карпенка.

Перед цим глава держави підписав указ про відставку з цієї посади Олега Гуляка.

Павлюк назвав потреби Сухопутних військ на Безпековому діалозі Україна – США

29 лютого командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк дистанційно приєднався до XVI Безпекового діалогу між США та Україною щодо оцінювання оборонних спроможностей та потреб України.

— У ході бесіди наголосив на основних потребах, які мають Сухопутні війська для ведення бойових дій проти переважаючого супротивника. Зокрема, щодо окремих видів озброєння, військової техніки та можливостей посилення армійської авіації, – зазначив Павлюк.

У нас були докази, що РФ стало відомо: Буданов про витік даних щодо контрнаступу ЗСУ

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов підтвердив, що відбувся витік секретних даних про стратегію контрнаступу України проти російських військ.

– У нас була, скажімо так, інформація та докази, що про плани стало відомо Російській Федерації. Це серйозна проблема. Ми вживаємо певних заходів. Я не говоритиму більше, ніж президент, – пояснив очільник української розвідки.

Франція замовить для ЗСУ 100 дронів

Франція замовить у компанії Delair 100 безпілотників для української армії, заявив глава Міноборони Себастьян Лекорню.

Зазначено, що БпЛА надійдуть в Україну вже цього літа.

– Загалом наша оборонна промисловість замовить 2000 дистанційно керованих боєприпасів. Для задоволення потреб наших збройних сил та збройних сил України, – додав міністр.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 737-му добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-01 07:44:12