Україна і світ

Французькі і українські хірурги провели в Києві сім унікальних операцій дітям з важкими вадами обличчя

Провідні французькі хірурги Роман Хонсарі та П’єр Корр приїхали до київської лікарні Охматдит, щоб разом з українськими колегами прооперувати дітей з важкими вадами обличчя, прочитати лекції та провести майстер-класи.

Складні хірургічні втручання

Протягом тижня спеціалісти Охматдиту разом з французькими професорами виконали сім щелепно-лицевих та краніофаціальних операцій дітям з важкими патологіями обличчя і черепа.

Професор Роман Хонсарі з пацієнтом

Одною з таких була повторна операція чотирирічному Тимуру з синдромом Аперта, якому вперше в Україні провели надскладну операцію методом лобно-лицевого висування моноблоком. Цього разу

За словами Романа Хонсарі, подібні операції необхідно виконувати поетапно. Перший етап був у березні, на другому видаляли дистрактори, а у вісіс років хлопчику знадобиться ще одна операція. Адже такі патології потребують кількох втручань, поки росте череп і дитина.

Ще одній маленькій пацієнтці восьмимісячній Стефанії усунули розщелину губи. Крім того, дівчинці, яка потребувала пластики черепа й обличчя, зробили краніофаціальне втручання.

Медичне партнерство

Завдяки медичному партнерству Охматдит має змогу співпрацювати з іноземними лікарями та проводити унікальні операції, що дозволяє обмінюватися знаннями та досвідом. Тому французькі професори провели ще низку навчальних лекцій та майстер-класів.

– Розвиток міжнародного медичного партнерства дуже важливий для нас. За останні два роки ми підписали численні меморандуми з міжнародними клініками, що сприяє підвищенню якості медичних послуг в Україні, – зазначив Володимир Жовнір, гендиректор Охматдиту.

Іноземні колеги високо оцінили професіоналізм українських лікарів та вже планують свої наступні візити для сумісної роботи.

Джерело і фото: НДСЛ Охматдит

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-02 14:23:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин