Україна і світ

Новий інструмент на основі штучного інтелекту покращує лікування раку – дослідження

Австралійські дослідники разом з вченими Національного інституту раку в США та фармацевтичною компанією Pangea Biomed розробили інноваційний інструмент на основі штучного інтелекту, який може значно допомогти лікарям вибрати найефективніше лікування для онкохворих.

Результати цієї роботи були оприлюднені в журналі Nature Cancer .

Новий інструмент DeepPT

Штучний інтелект у медицині необхідний для пошуку медичних даних та отримання інформації, яка допомагає покращити стан здоров’я пацієнтів.

Зараз дивляться

Однак DeepPT здатний змінити підхід до лікування раку. Він успішно прогнозує реакцію онкохворих на протиракотерапію для багатьох типів онкологічних захворювань.

За словами провідного автора, доктора Дан-Тай Хоанга, новий інструмент навчали на даних понад 5,5 тис. осіб з 16 поширеними типами раку, зокрема молочної залози, легенів, голови та шиї, шийки матки та підшлункової залози.

Використання DeepPT підвищило рівень відповіді пацієнтів на терапію з 33,3% до 46,5%.

Швидкісна обробка даних

Ще одною з переваг DeepPT є швидкісний аналіз гістопатологічних зображень тканин пацієнта.

 — Це скорочує затримки в обробці складних молекулярних даних, які можуть тривати тижнями. А будь-яка затримка створює реальну проблему для пацієнтів з пухлинами на останніх стадіях, адже вони  потребують негайного лікування. Гістопатологічні зображення доступні,  економічно ефективні та своєчасні, —  пояснив один з авторів-розробників DeepPT.

Джерело: Medicalxpress

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-04 13:33:07