Львівський портал

Електронне бронювання буде запущено на порталі «Дія»

Функціонал електронного бронювання запустять на порталі «Дія». Про це заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко на конференції Forbes «Гроші для Перемоги», пише Інтерфакс-Україна.

«Міністерство оборони вважає, що електронне бронювання необхідно запустити якнайшвидше. Так вийшло, що цим треком займаються Мінекономіки та Мінцифра… На порталі “Дія” буде запущено функціонал електронного бронювання», – розповіла Черногоренко.

Заступниця міністра також зазначила, що, на думку Міноборони, «усі компанії, які бронюватимуть своїх людей через електронний ресурс, мають користуватися позитивною дискримінацією».

«Це має бути автоматична поступка: швидко, без додаткових візитів до ТЦК», – сказала Черногоренко.

Вона також повідомила, що Міноборони «зробило все, що мало б зробити з точки зору готовності єдиного електронного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів».

«Як тільки постанова буде проголосована, я думаю, що десь через три-чотири тижні… для колег, щоб “докрутити” функціонал, і ми запустимося», – додала Черногоренко.

Як повідомляв Львівський портал, на початку 2024 року уряд вніс зміни до порядку бронювання працівників оборонно-промислового комплексу. Такі підприємства можуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень за кількістю та без врахування рівня дефіцитності їхньої військової спеціальності.

Нещодавно Кабмін змінив порядок бронювання військовозобов’язаних, передавши функції з погодження відповідних списків від Генштабу до Міністерства оборони. Втім усі списки, подані до 10 травня, ще затверджуватиме Генштаб.

Додамо, що за даними уряду станом на березень 2024 року в Україні бронь від мобілізації мали близько 700 тисяч людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-30 12:12:50