Україна і світ

Два російських військовослужбовця пішли під суд за розстріл трьох братів на Чернігівщині

Направлено до суду обвинувальний акт стосовно командира та військового одного з підрозділів центрального військового округу зс рф за фактами порушення законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб, поєднаних з умисним вбивством.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, 18 березня 2022 року військовослужбовці рф за наказом полковника командира ворожих військ з позивним «Закон» незаконно ув’язнили трьох братів. Один з них раніше був учасником АТО/ООС.

Надалі окупанти на території однієї з громад області протягом чотирьох днів незаконно утримували чоловіків у неналежних умовах, постійно били та змушували підтвердити їх участь у знищенні техніки ворога. Один з братів, не витримавши катування, зізнався у причетності до підриву колони, хоча не мав до цього жодного відношення.

Отримавши «зізнання», командир ворожих військ віддав своїм підлеглим, у тому числі іншому встановленому військовослужбовцю, наказ вбити цивільних осіб.

У цей же день російські військові розстріляли трьох братів, залишили їх тіла в ямі та закопали землею. Проте одному з них вдалось вижити і самостійно вибратись з місця поховання.

Допомогу в ідентифікації причетних до злочину військовослужбовців РФ надала громадська організація «Truth Hounds», яка займається документуванням воєнних злочинів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше стало відомо про початок розслідування розстрілу українських військовополонених в районі Роботиного.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-02-21 11:25:21