Львівський портал

Дрони ГУР уразили два російські катери в тимчасово окупованому Криму, – ЗМІ

В ніч 30 травня в результаті спецоперації Головного управління розвідки Міноборони України було уражено два російські катери, імовірно – типу КС-701 «Тунець» – в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на співрозмовника в ГУР.

За даними джерела УП, українські морські дрони «Магура V5» атакували катери загарбників у районі селища Чорноморське Євпаторійського району.

«Для протидії ворог активно застосовува авіацію, стрілецьку зброю та артилерію, втім – безрезультатно», – йдеться в повідомленні.

Згодом Головне управління розвідки офіційно підтвердило знищення двох катерів за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5.

«З метою знешкодження ударних морських дронів на підході до бухти Вузька російські окупанти в Криму 32 рази піднімали в небо бойову авіацію, зокрема – літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8» – повідомили в ГУР.

Також загарбники хаотично застосовували стрілецьку зброю та 30-мм гармати.

«Утім ніщо не завадило спецпризначенцям ГУР МО України успішно виконати бойове завдання», – додали у відомстві.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-30 10:08:38