Україна і світ

Дрони для ЗСУ – в грудні військові отримають в рази більше БпЛА

У грудні Сили оборони України отримають в кілька разів більше дронів, ніж у листопаді.

Про це заявив заступник міністра оборони України, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в інтерв’ю виданню АрміяInform.

Він зазначив, що протягом останніх місяців українські військові отримують більше БпЛА різних модифікацій та типів. Однак через високу інтенсивність боїв на деяких ділянкам фронту дрони “є по суті витратним матеріалом”, особливо БпЛА тактичного рівня.

Зараз дивляться

Міністерство спрямує додатковий ресурс на закупівлю таких безпілотників.

– Їхній запас потрібно поповнювати фактично безперервно, як снаряди. У листопаді нам вдалося направити у війська більше БпЛА, ніж попереднього місяця. Нещодавно ми отримали додатковий ресурс на закупівлю. Тому в грудні ЗСУ отримають вже в рази більше безпілотників. Сподіваюсь, картина на полі бою зміниться, – наголосив Гаврилюк.

За словами заступника міністра, сьогодні Збройні сили України експлуатують близько 70 модифікацій безпілотників, а також понад 20 типів боєприпасів для БпЛА.

Виробництво засобів РЕБ

Іван Гаврилюк уточнив, що Україна потребує не лише масштабування виробництва БпЛА, а й засобів радіоелектронної боротьби.

Міноборони стимулює внутрішнє виробництво цієї техніки.

Нещодавно до експлуатації допустили шість нових зразків РЕБ, зокрема “так звані окопні”. Завершено тестування тактичних засобів радіоперешкод для баражуючих боєприпасів ворога та FPV-дронів, їх розробили українські підприємства.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– Найближчим часом також планується провести тестування низки тактичних засобів радіоелектронної боротьби з БпЛА та засобів виявлення БпЛА, – додав заступник міністра.

Як відомо, Міністерство оборони прискорило постачання нових зразків зброї та військової техніки до ЗСУ. Термін скоротився до 20 днів, хоча він може змінюватися залежно від якості та наявності деталей.

Джерело: АрміяInform

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-04 14:34:14