Україна і світ

Допомога США Україні – Сенат припинив дебати щодо допомоги Україні

Фото: Офіс президента

Сенат США проголосував за завершення дебатів щодо тексту законопроєкту HR 815, до якого входить фінансова підтримка України, Ізраїлю та інших оборонних пріоритетів. Тепер пакет направлять до Палати представників для основного голосування.

Про це повідомляє видання The Hill.

Сенатори 66 голосами за (проти висловилися 33 сенатори) підтримали припинення тривалих дебатів щодо пакета на 95 млрд доларів.

Зараз дивляться

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер перед голосуванням назвав законопроєкт першим внеском за виживання західної демократії та виживання американських цінностей.

Він закликав колег завершити тривалі майже на тиждень дебати, сказавши, що минуло вже достатньо часу з жовтня, коли президент Джо Байден уперше попросив ухвалити цей пакет, повідомляє The Hill.

Сенатори-демократи і сенатори-республіканці, які проголосували за припинення дебатів, сподіваються, що сильна двопартійна підтримка спонукатиме спікера Майка Джонсона винести законопроєкт на розгляд Палати представників.

Однак за кілька хвилин до початку першого голосування в Сенаті, Майк Джонсон зробив критичне зауваження на адресу законопроєкту за відсутність у ньому положень про кордон.

– Не отримавши від Сенату жодної зміни прикордонної політики, Палата представників буде змушена продовжувати працювати над цими важливими питаннями самостійно, – заявив Джонсон.

Зауважимо, що законопроєкт HR 815 передбачає зокрема пакет допомоги Україні на $60,06 млрд.

Палати представників після отримання документа має його розглянути, провести всі необхідні законодавчі процедури та проголосувати повним складом.

Розгляд законопроєкту про допомогу Україні від США

Президент США Джо Байден неодноразово закликав конгресменів ухвалити законопроєкт про міграцію, від якого залежить підтримка України.

6 лютого Палата представників Конгресу США відхилила окремий законопроєкт про надання допомоги Ізраїлю у розмірі $17,6 млрд, на якому наполягали республіканці.

7 лютого Сенат не підтримав законопроєкт про посилення міграційної політики, в якому також прописано допомогу для України, Ізраїлю і Тайваню. Тоді ж у Сенаті запропонували розглядати допомогу Україні від США окремо від питання кордону.

8 лютого у Сенаті США ухвалили процедурне рішення для подальшого розгляду законопроєкту про виділення додаткової допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню без виділення коштів на охорону південного кордону.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-13 07:56:38