Україна і світ

Допомагав окупантам прориватися до Мирнограда: затримано агента РФ

Фото: СБУ

В Донецькій області контррозвідка СБУ затримала ще одного російського агента. Чоловік допомагав ворогу готувати атаки на Мирноград на Покровському напрямку.

СБУ затримала агента Росгвардії

Зрадником виявився 25-річний місцевий житель, який не мав постійної роботи. Його завербувала російська воєнна розвідка через інтернет.

Завданням зловмисника було – непомітно ходити по місту та околицях, фотографуючи українські укріплення та вогневі позиції. Потім ці данні він передавав своєму зв’язковому, який також є зрадником, що воює на боці окупантів у складі Росгвардії.

Крім того, завербований чоловік передавав дані про місця енергетичних об’єктів, що забезпечують Покровський район світлом.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження злочинця та затримали під час контрдиверсійних заходів. У корегувальника вилучили мобільний телефон з доказами шпигунської діяльності на користь ворога.

Слідчі встановили, що окупанти звернули увагу на чоловіка, коли він активно залишав проросійські коментарі в Telegram-каналах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тепер корегувальник перебуває під вартою без можливості внести заставу. Йому загрожує довічне ув’язнення за держзраду, вчинене під час воєнного стану, а також конфіскація майна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 11:39:04