Україна і світ

Після повної реалізації Плану перемоги світ побачить РФ на Саміті миру – Зеленський

Фото: Офіс президента

Після повної реалізації Плану перемоги, представленого Україною, “ми побачимо Росію на Саміті миру”.

Про це під час онлайн-включення на Саміті Кримської платформи заявив президент України Володимир Зеленський.

– Коли і якщо План перемоги буде повністю реалізовано, ми побачимо Росію на саміті, ми побачимо реалізовану формулу, ми побачимо повністю відновлену дієвість, цілей і принципів статуту ООН, – сказав він.

Зеленський зауважив, що план перемоги України розрахований на те, щоб позбавити РФ альтернатив, на які вона розраховує, крім справедливого миру.

– Україна представила партнерам План перемоги, який містить усе необхідне, щоб позбавити Росію будь-яких альтернатив, на які вона зараз розраховує, окрім справедливого миру, – сказав він.

План перемоги України

Голова держави пояснив, що перший пункт плану – це геополітика і запрошення України в НАТО, другий – оборона, третій – стримування РФ. Четвертий пункт українського плану передбачає економічну співпрацю, п’ятий – безпеку.

– Росія ухиляється від справжньої дипломатії і не хоче віддавати вкрадене, але треба примушувати їх зробити це. Тобто треба посилювати Україну та наші з вами спільні позиції, – додав глава держави.

Нагадаємо, що 16 жовтня Володимир Зеленський перед народними депутатами у Верховній Раді представив План перемоги у війні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він охоплює кілька пунктів:

  • Перший пункт – геополітичний. Йдеться про запрошення України до НАТО вже зараз.
  • Другий пункт – оборона. Війна має повернутися на територію Росії, щоб люди направили ненависть на Кремль, попри московську пропаганду.
  • Третій пункт – неядерне стримування. Україна пропонує розмістити комплексний неядерний стратегічний пакет стримування, достатній для захисту в майбутньому.
  • Четвертий пункт – економічний потенціал. Україна пропонує підписати спеціальну угоду на інвестування у видобуток і використання цінних природних ресурсів, уклавши угоди з ЄС і США.
  • П’ятий пункт – безпековий. Після війни Україна матиме великий і досвідчений військовий контингент.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 12:00:45