Україна і світ

Скільки коштує зарядити авто на АЗС в Україні – станцій стає дедалі більше


Електрокари в Україні стають дедалі популярнішими – таке рішення не тільки екологічніше, а й економніше за аналоги на бензині, дизелі або газу. Це стосується як підзарядки авто вдома, так і на електрозарядних станціях АЗС.

Скільки коштує зарядити електрокар на АЗС

Експерти з Інституту дослідження авторинку з’ясували, що навіть якщо заряджати електрокар тільки на АЗС, це буде набагато дешевше, ніж заправляти авто пальним. Наприклад, дистанція в 100 км за умови споживання 20 кВт/год обійдеться в 340 грн, тоді як легковий автомобіль із ГБО таку дистанцію проїде за 420 грн.

На мережевих електрозарядних станціях є два види підзарядки – швидка і повільна. За меншу потужність у жовтні 2024 року власнику електрокара доведеться заплатити від 12,49 до 15,50 грн/кВт.

За швидку зарядку доведеться заплатити від 15,99 до 17,49 грн/кВт.

Варто врахувати, що величезна кількість власників авто з силовою установкою заряджають свій транспорт від домашньої мережі. Це в кілька разів дешевше, ніж на АЗС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наші водії люблять не тільки нові моделі з салону, а й привозити транспорт з інших країн. Приміром, у 2024 році Tesla Model 3 став найпопулярнішим пригнаним авто зі США. Друге місце за відносно бюджетним Model Y, а трійку лідерів замикає кросовер Ford Escape.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 14:13:29