Львівський портал

Зеленський не планує підписувати закон про переведення годинників на літній та зимовий час, – ЗМІ

Президент України не планує підписувати закон, який мав би скасувати сезонне переведення годинників. Про це пише BBC News Україна, покликаючись на власні джерела у команді президента.

У ніч на неділю, 27 жовтня, Україна перейде на зимовий час – стрілки годинників будуть переводити на годину назад. Цей перехід мав стати останнім: у липні Верховна Рада підтримала законопроєкт №4201, який скасовує подальші переведення. Цей проєкт направили на підпис главі держави у серпні.

А втім, Зеленський досі його не підписав. Джерело видання стверджує, що підпису під цим законом так і не буде, а строк для його ветування уже минув.

Інший співрозмовник BBC теж підтвердив це та зазначив, що цей законопроєкт протис спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, а тому, «щоб його не ображати, вето не буде, але і підпису не буде». Він також розповів, що під час обговорень цього закону фахівці «порахували й побачили мінуси для економіки – вилізли збитки у кілька мільярдів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-24 13:58:48