Україна і світ

Донорство – безцінне: нова соціальна кампанія закликає українців регулярно здавати кров

Український центр трансплант-координації (УЦТК) і медіагрупа Starlight Media запустили соціальну кампанію Донорство – безцінне, присвячену Всесвітньому дню донора крові, який щорічно відзначають 14 червня.

Мета цього заходу – розвінчати міфи про донорство та показати його значення для суспільства.

Потреби у донорській крові

Через постійні бойові дії в Україні потреба в донорській крові зросла більше ніж удвічі. Наразі в Україні лише  3% населення регулярно здають кров, водночас потенційно донорами можуть бути 35%. Кампанія Донорство – безцінне покликана змінити цю ситуацію.

Зараз дивляться

– Нам потрібно створити культуру регулярного донорства, щоб люди планували свої донації 3-4 рази на рік. Це допоможе забезпечити надійні стратегічні запаси крові, –  сказав генеральний директор УЦТК Дмитро Коваль.

Одна донація рятує життя трьох людей

Все починається з донора, без нього переливання неможливе. Адже кров не можна виготовити чи відтворити в лабораторії. Кожна крапля має значення, а кожен донор рятує життя трьох людей.

Тому в рамках кампанії було створено соціальний відеоролик за участі відомих телеведучих Факти ICTV та Вікна-Новини.

Оксана Гутцайт, Олена Фроляк та Яна Брензей стають донорами в Центрі крові, демонструючи, що донорство – це швидкий та безпечний спосіб врятувати життя.

– Щодня ми отримуємо можливість повноцінно жити завдяки нашим захисникам. Є також багато пацієнтів, які потребують крові на постійній основі. Тож донорство крові – це найлегше і найменше, що ми можемо зробити для них, – зазначила Олена Фроляк.

Кампанія триватиме впродовж літа й полягатиме у розповсюдженні інформаційних матеріалів про донорство на ресурсах Starlight Media та УЦТК.

– Іноді жахливі речі вчать нас чомусь доброму. Війна навчила нас, що не можна залишатись осторонь. Донорство необхідне, це можливість дати життя комусь іншому, – наголосила Оксана Гутцайт.

Всі небайдужі українці запрошуються долучитися до кампанії Донорство – безцінне та стати донорами крові.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-14 09:15:26