Україна і світ

Дмитро Мамон – СБУ повідомила про нову підозру колаборанту

23-річному колишньому правоохоронцю, якого підозрюють у наведенні Іскандера на село Гроза 5 жовтня 2023 року, заочно повідомили про нову підозру у державній зраді.

За даними слідства, він працював на російських блокпостах, під час чого зупиняв і відбирав автівки в українців. Суспільне повідомило, що йдеться про Дмитра Мамона.

Як зазначили у ДБР, після початку повномасштабного вторгнення Росії та окупації Куп’янська підозрюваний добровільно перейшов на бік ворога.

Зараз дивляться

Він став “и.о. инспектора дорожно-патрульной службы отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения” у так званому фейковій, створеній росіянами так званій адміністрації Харківської області.

Разом із військовими РФ колаборант чергував на блокпостах, виписував штрафи місцевим мешканцям, та навіть вилучав у них автомобілі. Вилучений транспорт зрадник передавав російським силовикам. Росіяни платили йому 45 тис. рублів за роботу щомісяця.

Зрадником був і рідний брат фігуранта, кримінальне провадження щодо нього, за фактом держзради, працівники ДБР скерували до суду у листопаді 2022.

У жовтні 2023 року брати-колаборанти навели ракету по кафе у селищі Гроза, в наслідок чого загинули десятки мирних мешканців. Тоді СБУ також порушила проти них кримінальне провадження за цим фактом. Братам за держзраду загрожує довічне позбавлення волі.

Джерело: Офіс генпрокурора, ДБР

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-12 16:51:13