Україна і світ

Для виїзду порожніх фур. Україна відкриває пункт пропуску на кордоні з Польщею

Україна відкрила пункт пропуску Угринів – Долгобичув для руху порожніх вантажівок на виїзд з України. Це спільний пункт пропуску, що зазвичай працював лише для легкового транспорту та автобусів.

Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Домовитись про запуск смуги для порожніх вантажівок масою 7,5 тон та більше вдалось у співпраці з Міністерством інфраструктури Польщі та Люблінським воєводством за підтримки Єврокомісії (DG MOVE).

Зараз дивляться

Так, з 4 грудня порожні вантажівки, зокрема цистерни, з України можуть починати рух на цей пункт пропуску. Поки він працюватиме в тестовому режимі, реєструватись в чергу на перетин кордону не потрібно. Пропускна здатність на добу складатиме понад 100 вантажівок.

– Зараз відкриття Угриніва є першим пунктом з переліку заходів, які ми реалізуємо для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону, – йдеться у повідомленні.

Раніше Польща посилила контроль на польсько-українському кордоні. Міністр інфраструктури Польщі Елвін Гаядхур зазначив, що країна та планує звернутися до Єврокомісії, щоб “усунути недобросовісну конкуренцію”, яка склалася через надання так званого транспортного безвізу українським перевізникам.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-03 15:24:42