Україна і світ

дивитися відео та огляд матчу фінал Кубка англійської ліги 2024

Ліверпуль обіграв Челсі у фінальному матчі Кубка англійської ліги сезону-2023/24.

Гра відбулася у Лондоні на стадіоні Вемблі та завершилася мінімальною перемогою мерсисайдців з рахунком 1:0 після додаткового часу.

Першими у матчі відзначилися синіми, але гол Рахіма Стерлінга на 32-й хвилині скасували через офсайд у його партнера по команді.

Зараз дивляться

У другому таймі вперед вийшов вже Ліверпуль після того, як Ендрю Робертсон навісив у штрафний майданчик на Вірджила ван Дейка. Капітан червоних головою спрямував м’яч у кут воріт, але цей м’яч арбітр також скасував через положення поза грою.

Після того, як гра перейшла у компенсований час, ван Дейку все ж вдалося забити у цій зустрічі. На 118-й хвилині він виграв верхову боротьбу у Михайла Мудрика у штрафному Челсі та вгатив головою м’яча у дальній кут воріт.

Мудрик з’явився на полі Вемблі наприкінці другого тайму. За відведений час українець не завдавав ударів по воротах та віддав лише дві точні передачі з трьох.

Челсі — Ліверпуль – 0:1

  • Челсі: Петрович, Гюсто, Дісасі, Колвілл, Чілвелл (Чалоба, 112), Кайседо, Фернандес, Палмер, Галлагер (Мадуеке, 96), Стерлінг (Нкунку, 67), Джексон (Мудрик, 89);
  • Ліверпуль: Келлегер, Бредлі (Кларк, 73), Конате, ван Дейк, Робертсон (Цимікас, 87), Ендо, МакАллістер (Макконнелл, 88), Гравенберх (Гомес, 28), Елліотт, Луїс Діас, Гакпо.
  • Гол: ван Дейк, 118.

Ліверпуль удесяте тріумфував у Кубку англійської ліги, оновивши рекорд. Крім того, команда Юргена Клоппа вдруге за три сезони обіграла у фіналі Челсі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-25 20:25:04