Суспільне мовлення

“Давай одружимось, завтра, може, не настане”: історія кохання військового та медикині з 80 бригади

Бойова медикиня десантно-штурмового батальйону Наталія та стрілець-снайпер Дмитро познайомилися на передовій. Пара одружилася та продовжує захищати Україну. Історію кохання розповіли у пресслужбі 80 десантно-штурмової бригади.

Наталія — старша бойова медикиня десантно-штурмового батальйону 80 бригади. Жінка служить у ЗСУ більше 10 років. Раніше була санітарним лікарем, а зараз рятує життя поранених десантників. На початку війни Наталія евакуювала двох дітей за кордон та вирушила на передову.

“Я взагалі в Збройних силах 13 років. Хочу чимось допомагати, рятувати людей, хоча б якийсь вклад. Завдання — накласти турнікет, зупинити кровотечу, завантажити в машину і вивезти із зони бойових дій. Головне — час, чим швидше все зробиш, тим краще буде. Спросоння можеш все робить, під обстрілами, під танками, “Градами” і всім, чим можна”, — каже бойова медикиня.

Жінка неодноразово потрапляла у небезпечні ситуації. Одного разу снаряд залетів до медикині у бліндаж. Наталія знепритомніла, але невдовзі прийшла до тями та пішла надавати допомогу. Захисниця пригадує:

“Ми вивозимо поранених не медеваком, а нашим БТРом. Якось накрило артою, було дуже багато поранених, але ми всіх вивезли. У середині бронемашини було 15 важкопоранених. Страшно. Але все переживається та забувається, якщо є можливість нормально поспати. Я знаю, що маю йти до поранених, бо їх не залишу. Я тут і місяць сидітиму, знаючи, що в них все буде добре. Я дуже люблю свою бойову роту”.

Бойова медикиня Наталія. 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ

На фронті старша бойова медикиня зустріла свого майбутнього чоловіка.

“Ми виходили на спостережний пункт, сиділи там і багато говорили. Обстріли були дуже сильні. Ми потоваришували. Рішення одружитись прийшло спонтанно. Дмитро мені каже: “Давай одружимось, може, завтра не настане”. Тут живеш одним днем і цінуєш життя. На війні інакше йде час, ми навіть можемо не згадати, який зараз місяць. Дуже тяжко, але ми даємо раду. Зараз удвох з чоловіком їздимо на евакуацію. Він — стрілець-снайпер, але згодом поїде вчитись на медика. Чоловік допомагатиме, щоб я трохи відпочивала”, — каже Наталія.

Зараз пара продовжує захищати Україну в “гарячих” точках.

Читайте також

“Азовсталь”, порятунок людей та полон. Історія прикордонниці Еліни Мединіної

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Жага рятувати життя”: інтерв’ю військової медикині, яка пройшла “Азовсталь” та Оленівку


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин