Львівський портал

Дані через «Резерв+» оновили вже 700 тисяч українців, в тому числі з-за кордону

На четвертий день після запуску застосунку «Резерв+» свої дані оновили вже 700 тисяч військовозобов’язаних українців. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

«700 тисяч успішних оновлень даних онлайн – це в десятки разів більше, ніж в ЦНАП та ТЦК разом узятих», – йдеться у повідомленні.

Загалом у застосунку успішно авторизувались вже більше мільйона військовозобов’язаних українців.

Свої дані уточняють й громадяни, які перебувають за кордоном. Трійка закордонних маркетів за кількістю оновлень після України:

  • Польща – 1 727;
  • Німеччина – 1 369;
  • Канада – 443.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». При цьому у ТЦК відкрили попередній онлайн-запис.

За перші три доби через застосунок свої дані оновили понад 415 тисяч військовозобов’язаних. За такий же час ТЦК встигають опрацювати всього лише 3000 осіб.

У Міноборони кажуть, що під час оновлення даних направлення на ВЛК відразу не видаватимуть. Це можуть зробити згодом за потреби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-21 16:17:13