Україна і світ

Ціллю є українські біженці: РФ розпочала нову хвилю пропаганди у Європі

Росія готує нові пропагандистські операції проти України в країнах ЄС, зокрема відповідні дії вона вже проводить в Італії.

Про це сказав заступник керівника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький на заході проєкту Нова країна Справедливість як один з головних інструментів розвитку держави.

В Італії Росія використовує своїх пособників, так званих журналістів з окупованої території України для поширення у країні пропагандистських матеріалів на користь країни-агресора.

Зараз дивляться

– Це презентація різних художніх і документальних книжок нібито про злочини України на території Донецької і Луганської областей, – сказав він.

Крім того, ворог активно збирає інформацію на окупованій території про військову діяльність України і використовує багато майданчиків для розповсюдження своєї пропаганди в Європі. Для цього росіяни використовують свої медіа та проросійських діячів.

– Буквально цілий рік парламентська комісія державної думи РФ збирала доказову базу щодо відношення України до дітей. Ми очікуємо, що все це Росія буде вивалювати міжнародній спільноті, виправдовуючи, насамперед, свою збройну агресію, – сказав він.

Ціллю пропаганади РФ є біженці

Третій кейс – Росія “працює” з біженцями, які виїхали з України з початком війни.

– Це дуже потужна робота, яку розпочали росіян. Це і створення різних товариств, навчання дітей, церква – те, що використовується для того, щоб наші українці втратили свою ідентичність, а ще більше – щоб ніколи не поверталися до нас, – пояснив Скібіцький.

Воєнна розвідка спільно з МЗС працюють для зриву планів РФ, проте необхідні й зусилля української спільноти в інших країнах.

Джерело: LB

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Media Center Ukraine – Ukrinform

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 16:03:10