Україна і світ

Чи піднімуть ціни на електрику в Україні – пояснення

У Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, поки не планують переглядати тарифи на електрику.

Ціни на електрику

У НКРЕКП у відповідь на звернення представників медіа заявили, що зараз не ведеться робота щодо змін чинних тарифів на електричну енергію для побутових споживачів.

Там зазначають, що заява очільника НКРЕКП Валерія Тарасюка стосувалася того, що йому невідомо про можливість змін тарифів, оскільки ухвалення відповідних рішень не є компетенцією Національної комісії.

Зараз дивляться

– Закладання інших сенсів у цей коментар є оманливим та змінює його по суті, – наголошують у повідомленні НКРЕКП.

Напередодні очільник НКРЕКП Валерій Тарасюк допустив можливість змін у питанні забезпечення населення електроенергією (ПСО), для якого до 1 травня різницю в тарифах та ринковій ціні покривають НАЕК Енергоатом і ПрАТ Укргідроенерго.

– Будуть або зміни, або продовження ПСО щодо населення в наявному варіанті. Якщо зміни, то вони будуть важкими, але точно зваженими. Конкретніше можна буде сказати пізніше, – зазначив він.

Водночас Тарасюк заявив, що ситуація у всіх енергокомпаній дуже складна внаслідок російської агресії.

Скільки коштує електроенергія

З 1 червня 2023 року Кабінет міністрів затвердив тариф на електроенергію для населення до 2,64 грн/кВт-год. Тобто майже вдвічі більше, ніж раніше.

З 1 листопада 2022 року до 31 травня 2023 року для індивідуальних побутових споживачів тариф на електроенергію становив 1,44 грн (за кВт-год) за споживання до 250 кВт-год, а 1,68 грн – якщо понад 250 кВт-год.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-03 21:20:57