Україна і світ

Чи можуть ТЦК прийти вночі: відповідь юриста

Кабінет міністрів України дозволив ТЦК на період воєнного стану працювати цілодобово. У зв’язку з цим виникло багато запитань — чи можуть представники ТЦК прийти вночі та чи варто відчиняти двері у такому разі.

Чи можуть ТЦК прийти вночі 2024: коментар юриста

На гарячій лінії юристи безоплатної правової допомоги розказали Фактам ICTV, що представники ТЦК мають право приходити ввечері, але до 22:00 години.

Зауважимо, що нічним вважається час з 10 години вечора до 6 години ранку.

Зараз дивляться

Юристи БПД розказали, що військовозобов’язана особа має право не впускати представників ТЦК та може не відчиняти двері, якщо вони прийшли після 22:00 години. Це ваше право й ваше особисте життя.

Щодо покарання, то чинним законодавством України не передбачено відповідальності за недопущення представників ТЦК та СП до оселі.

Що мають право робити представники ТЦК цілодобово

У 2024 році під час дії воєнного стану територіальні центри комплектування та соціальної підтримки працювати цілодобово.

Вони зможуть:

  • вести облік військовозобовʼязаних, призовників та резервістів;
  • проводити облік транспортних засобів, що підлягають переданню ЗСУ та іншим військовим формуванням;
  • організовувати проведення медичних оглядів й психологічних обстежень військово-лікарськими комісіями військовозобовʼязаних та резервістів;
  • розглядати справи про адмінправопорушення, накладати адміністративні стягнення про адміністративні правопорушення відповідно до Кодексу України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-21 12:23:44