Україна і світ

Чи можна свататись на Різдво Хрестове – відповідь священника

Різдво – це велике свято для всіх вірян, і за довгі роки навколо нього з’являлися традиції та заборони. На тлі обмежень можна легко заплутатися. Наприклад, щороку в багатьох виникає питання, чи можна робити сватання на Різдво – настав час розібратися.

Чи можна свататися на Різдво Христове

Як відомо, православним християнам на Різдво грати весілля не можна – вінчання в цей час не відбувається. Священики неодноразово заявляли, що важливо пам’ятати, що на все має бути свій час – на Різдво важливо пам’ятати про стриманість, а не про гуляння.

Однак, якщо сватання на Різдво передбачає пропозицію руки і серця при батьках дівчини – тут заборон жодних немає. Вважається, що це сприятливий день для початку нової справи, зокрема для шлюбу. Це чудова можливість познайомитися з близькими нареченої ближче і показати всю серйозність стосунків. А ось про церемонію в церкві на Різдво краще забути – перенесіть подію на інший день.

Зараз дивляться

Наші предки ходили свататися в період з Різдва до Великодня – вважалося, що це вдалий момент для створення сім’ї.

Раніше на Фактах ICTV докладно розповіли, чи можна ходити на кладовище на Різдво. Церква не схвалює відвідування місця поховання загиблих, адже свято зосереджується навколо радості про велику подію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-02 08:40:10