Україна і світ

Були свої мотиви: у поліції розповіли нові факти про підозрюваного у вбивстві Фаріон

Фото: Нацполіція

Вбивство ексдепутатки, професорки Львівського університету та мовознавиці Ірини Фаріон готувалося не один день. Правоохоронці продовжують шукати зброю.

Про це у проєкті Свобода Live заявив заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов.е

Як готувалося вбивство Ірини Фаріон

За його словами, вбивство Ірини Фаріон готувалося не один день, а два місяці.

Зараз дивляться

– Цей злочин готувався не один день. Він щонайменше готувався два місяці. Звичайно, підозрюваний, який це планував, придбав одяг, відстежував шляхи відходу, він також намагався сховати зброю. У нас є певна оперативна інформація, яку ми будемо реалізовувати. Я сподіваюсь, що ми найближчим часом її знайдемо, – сказав Андрій Нєбитов.

При цьому він наголосив, що вбивство розкрите.

– Дуже було важко простежити людину, яка в певному одязі заходила до лісу і в 100 гектарах десь губилася, але все одно десь виходила. Щоб вона десь вийшла, оперативники карного розшуку шість діб працювали, вони знайшли цю людину без маскування… Ми знайшли цю людину. Нам це вдалося. Тому цей злочин розкрито, я вважаю, – зазначив Нєбитов.

Заступник голови Національної поліції зауважив, що підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон не сам собі надумав цей злочин. Він був учасником певних груп, на жаль, не проукраїнських. Нєбитов заявив, що спілкувався з хлопцем, і стверджує, що той начебто поважає Україну.

– Він поважає Україну, його батько воює, не буду казати в якій бригаді. Але позаяк він любить Україну, йому здається, що він діяв правильно. Він вважає, що не треба розділяти українське суспільство – у нього були свої мотиви. Не знаю, скаже він про це журналістам, чи ні.

Для нас, для поліціянтів, правоохоронців, головне – це розслідування. Ми встановимо всі обставини. Ми розуміємо що він був учасником груп, де йому давали певні рекомендації: як замаскувати себе, як залишитись в місті непоміченим, як зробити так, щоб тебе не викрили у скоєнні цього злочину. І він обрав для себе об’єкт нападу – [щоб] людина була максимально незахищена, – розповів Андрій Нєбитов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-27 11:44:07