Суспільне мовлення

Була на похороні мами на Херсонщині: мешканка Львова про наслідки ракетного удару 29 грудня

Олена Тимчук живе на Сихові. Її будинок був пошкоджений внаслідок російської ракетної атаки по Львову 29 грудня 2023 року. У квартирі закриті плівкою вікна, а температура повітря — +13 за Цельсієм.

Суспільне поспілкувалося з Оленою про відновлення квартири.

За два тижні після обстрілу Олена Тимчук знаходить у квартирі уламки скла. Вона мешкає на Сихові, у будинку, пошкодженому внаслідок ракетної атаки на місто 29 грудня 2023 року.

“Раму ми дістати не змогли, певно треба її розпилювати вже при демонтажі, того наразі так. Ще впало чиєсь підвіконня, цього в перший день не було. Потім впало й оце все скло, вилетіло туди нам на ліжко”, — розповідає Олена.

Одна з кімнат у квартирі Олени Тимчук, 10 січня 2024. Фото: Іванка Дусько / Суспільне Львів

Наразі в одній кімнаті роблять ремонт, а в іншій — зберігають речі, які вціліли. Вікна у квартирі закриті плівкою та шторами. На момент обстрілу Олени вдома не було.

“Були з чоловіком в Чорнобаївці, на похороні мами. Бо незадовго до цього вона загинула від мінометного обстрілу на Святвечір. Нам вдалося доїхати в Херсон, поки ми були там, то тут сталось таке. На наступний день ми приїхали, там добу добиратися, 24 години їхали. Прийшли вже на наступний день. Добре, що допомогли й волонтери, і сусіди, що забили нам вікна зразу, трохи допомогли завали порозгрібати, повиносити скло”, — каже жінка.

Олена Тимчук у квартирі, 10 січня 2024.

Олена Тимчук у квартирі, 10 січня 2024. Фото: Іванка Дусько / Суспільне Львів

Олена планує ставити нові вікна та двері. Вона звернулася по компенсації, які пропонують із міського бюджету: на заміну вікна — до 12 тисяч гривень, на вхідні двері — до 8 тисяч гривень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“В цю п’ятницю вже 63 звернення, 63 мешканці мають отримати наступну матеріальну допомогу на відшкодування збитків, які були завдані ракетними ударами. Наш виїзний ЦНАП працює вже другий тиждень. За весь період часу прийнято 240 заяв”, — каже директорка міського департаменту гуманітарної політики Валентина Бартошик.


Джерело: Суспільне мовлення України