Україна і світ

Буде морський бій: Михайло Федоров анонсував «полювання» на російські кораблі

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров анонсував нову ініціативу, яка дозволить зменшити кількість російських кораблів.

Про це він написав у телеграм-каналі.

«Російських кораблів буде менше. Готуємось до полювання. Деталі — завтра», — йдеться у повідомленні.

Михайло Федоров також опублікував короткий відеоролик, на якому він разом з відомими блогерами, засновником одного з українських банків та представником Служби безпеки України.

Ймовірно, проєкт буде анонсовано в рамках платформи UNITED24.

Раніше Михайло Федоров заявив, що потужності українських виробників дронів вже перевищують один мільйон виробів на рік, тому потрібні додаткові кошти, щоб викупити всі вироблені безпілотники.

Нагадаємо, 14 лютого Генеральний Штаб підтвердив, що ЗСУ спільно з підрозділами ГУР МО знищили великий десантний корабель окупантів «Цезар Куніков». У момент ураження він перебував у територіальних водах України поблизу Алупки в тимчасово окупованому Криму.

Так, на момент початку широкомасштабного вторгнення Чорноморський флот рф налічував близько 80 бойових одиниць, а станом на початок лютого цього року 25 одиниць було знищено (26 одиниць станом на 14 лютого. — Ред.), ще 15 — серйозно пошкоджено.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

АрміяInform візуалізувала, який вигляд має морський бій Сил оборони за наше Чорне море з ворожим флотом.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-02-21 21:51:24