Україна і світ

Буде фінансова підтримка, буде більше боєприпасів — Урсула фон дер Ляєн

Президентка Європейської комісії під час виступу 24 лютого на аеропорті «Антонов» у Гостомелі пообіцяла, що Європа буде допомагати Україні скільки потрібно.

Таку заяву Урсула фон дер Ляєн зробила в Гостомелі у зв’язку з другими роковинами широкомасштабного вторгнення росії до України.

«Цей аеродром став свідком найтемнішої години в історії України… Рівно два  роки тому здавалося, що все втрачене і Київ впаде за кілька днів. Але Київ вистояв, ваша мужність стала на шляху Путіна»,  — заявила Урсула фон дер Ляєн.

Вона додала, що українським захисникам вдалося врятувати не тільки свою країну, але й всю Європу, після чого закликала віддати шану мужності українських оборонців.

Президентка Єврокомісії перерахувала успіхи України за ці два роки. Зокрема згадала, що наша країна на суходолі змогла звільнити вже половину захоплених окупантами територій, на морі відтіснила російський флот і забезпечила торговий коридор, а в повітрі ефективно протистоїть ворожим ракетам та дронам, а також збиває російські літаки.

«Все це здавалося неможливим у ніч, коли почалася війна. То ж якою б складною не  виглядала ситуація сьогодні, треба пам’ятати про шлях, який ви вже здолали. Я впевнена, що Україна ще дивуватиме нас, поки останній російських солдатів не буде витіснений з вашої землі», — заявила президентка Європейської комісії.

Вона також пообіцяла, що Європа буде допомагати Україні стільки, скільки буде потрібно.

«Буде фінансова підтримка, буде більше боєприпасів, більше тренування для ваших військ, більше протиповітряної оборони, більше інвестицій в оборонну галузь Європа ти України. І немає кращого місця, ніж цей аеропорт, щоб зазначити нашу відданість Україні», — заявила президентка Європейської комісії.

Вона також дозволила собі помріяти.

«росіяни не змогли знищити мрію про вільну та успішну Україну, яка посяде своє місце у самому серці європейської родини. Сьогодні ця мрія живе і разом ми перетворимо її на реальність», — заявила Урсула фон дер Ляєн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше з заявою щодо других роковин початку широкомасштабного російського вторгнення виступив у Гостомелі й прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-02-24 15:05:38