Україна і світ

Блінкен сказав, що США наближають Україну до НАТО

Фото: Офіс президента

Сполучені Штати Америки наближають Україну до НАТО і хочуть, щоб наша країна мала сильну позицію перед вступом до військово-політичного блоку.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час свого візиту до Києва у вівторок, 14 травня.

Блінкен про вступ України до НАТО

— Президент Зеленський нещодавно сказав: “Ми створюємо таку безпекову архітектуру, яка завжди була потрібна Україні, але її у нас не було”. Ми робимо Україну ближчою до НАТО і ми хочемо, щоб Україна була в сильній позиції, щоб стати членом НАТО, – сказав Блінкен.

За його словами, західні союзники України мають зробити ще один важливий крок – це змусити Росію заплатити за відновлення та реконструкцію України.

Зараз дивляться

Блінкен наголосив, що те, що Путін зруйнував, Росія мусить і зобов’язана відновити. Він сказав, що цього потребує міжнародне право та на це заслуговує український народ.

— Наш Конгрес дав нам право заарештовувати російські активи у Сполучених Штатах. Ми маємо намір їх використати, – підкреслив дипломат.

Нагадаємо, 14 травня до України з неоголошеним візитом прибув державний секретар США Ентоні Блінкен.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з Блінкеном заявив, що Україні потрібна якнайшвидша доставка раніше узгодженої Конгресом США допомоги, особливо систем ППО Patriot.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-14 21:03:22