Україна і світ

Блінкен про наступ РФ на Харківщині

Україна здатна ефективно утримувати лінію фронту на сході, зокрема завдяки підтримці партнерів, тому, якщо Путін думає, що зможе її пересилити, він помиляється.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю телекомпанії CBS News, коментуючи наступ російської армії на Харківському напрямку.

Блінкен про наступ РФ на Харківщині

– Немає жодних сумнівів, що багатомісячна затримка із затвердженням додаткового бюджетного запиту і відправлення обладнання в Україну коштувала певних витрат. Лише цього тижня ми виділили оборонне обладнання для України на суму близько $400 млн, які надійшли з додаткового бюджету. Отже, ми робимо все можливе, щоб прискорити надання цієї допомоги. Європейці роблять те ж саме, – наголосив він.

Зараз дивляться

Водночас Блінкен переконаний, що “Україна зможе ефективно утримувати лінію на сході, зможе продовжувати використовувати переваги, досягнуті в Чорному морі”, а також тримати під загрозою російські сили, зокрема в Криму, завдяки підтримці з боку союзників.

– Ми надаємо для цього всі необхідні системи, але зараз складний момент. Ми нікуди не йдемо, як і понад 50 країн, які підтримують Україну. Це триватиме, і якщо Путін думає, що зможе пересилити Україну, пересилити її прихильників, він помиляється, – запевнив держсекретар США.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 810-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-13 08:56:43