Україна і світ

Білий дім має побоювання щодо втручання РФ в американські вибори

Радник глави Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван визнав, що “є побоювання” щодо ймовірного втручання Росії в президентські вибори 2024 року.

Про це він заявив в інтерв’ю для NBC News.

– Йдеться не про політику. Йдеться про національну безпеку. Йдеться про іноземну державу, іноземного супротивника, який прагне маніпулювати політикою і демократією Сполучених Штатів Америки, – сказав Салліван.

Він також сказав, що адміністрація президента США Джо Байдена буде “пильно” стежити за запобіганням втручанню у вибори і що вона буде “взаємодіяти з Конгресом на двопартійній основі, тому що це має бути над політикою”.

Зараз дивляться

Його висловлювання в час, коли високопоставлені представники національної безпеки і розвідки США попереджають, що, незважаючи на війну Росії проти України, Кремль, як і раніше, намагатиметься втручатися в американські вибори.

У жовтні США опублікували аналіз розвідданих, у якому стверджується, що Росія використовує шпигунів, державні ЗМІ та соціальні мережі, щоб вплинути на вибори в усьому світі, а не тільки в США.

При цьому Росія не єдина країна, яка намагається посіяти хаос, як показав аналіз, проведений компанією Microsoft минулого року. За даними компанії, загрозливі суб’єкти в Ірані та Китаї також використовують штучний інтелект для координації кібератак.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-26 00:04:25