Суспільне мовлення

Аукціон херсонських кавунів та виступ Луганської філармонії: у Львові провели подію “У гості до наших”

До Всесвітнього дня туризму сьогодні, 1 жовтня, у львівському арт-просторі “Lem Station” влаштували подію “У гості до наших”. Там можна було спробувати маріупольський шумуш, придбати кавун з Херсонщини та послухати музику у виконанні Луганської філармонії. Подію відвідали близько 500 людей. Про те, чим дивували різні регіони, Суспільному розповіла керівниця міського управління туризму, Христина Лебедь.

Страви, музику та культуру своїх областей презентували мешканці Харківщини, Донеччини, Криму, Херсонщини, Луганщини та Львівщини.

Культуру своїх областей презентували мешканці Донеччини, Луганщини, Криму, Херсонщини та Харківщини, а також львів’яни. Львівська міська рада

Подія стартувала зі спільного сніданку. Жителі Криму презентували традиційний пиріг, пахлаву та солодощі, маріупольці — шумуш.

Кожен регіон презентував фірмові страви

Кожен регіон презентував фірмові страви. Львівська міська рада

Переселенець з Херсону Дмитро пригощав кавою з кавотягу. А мер Скадовська приготував у казані та частував присутніх фірмовим пловом.

Усіх безкоштовно пригощали фірмовим пловом із казана

Усіх безкоштовно пригощали фірмовим пловом із казана. Львівська міська рада

Для відвідувачів виступили музиканти Луганської філармонії. У 2014 році через збройну агресію РФ вони евакуювались до Сєвєродонецька. У березні цього року переїхали вдруге — до Львова. Також мешканці Сходу та Півдня країни влаштували майстер-класи та презентації.

“Харківська майстриня робила з дітьми театр в коробці, театр тіней. Дітки малювали персонажів і потім з ними створили виставу. Також представники Харківщини навчали робити ляльки-мотанки. Були лекції про Маріуполь, про Крим. Мешканці Криму пригощали пахлавою, смаколиками і вчили дітей робити традиційні витинанки”, — каже Христина Лебедь.

Охочі могли послухати виступи, взяти участь у майстер-класах та познайомитись з культурними особливостями Сходу та Півдня України

Охочі могли послухати виступи, взяти участь у майстер-класах та познайомитись з культурними особливостями Сходу та Півдня України. Львівська міська рада

Також серед львів’ян та гостей з інших областей на аукціоні розіграли кілька лотів. Серед них — чотири кавуни, які привезли зі Скадовська. З тимчасово окупованої території у Запоріжжя їх доставив благодійний фонд “Берегиня Таврії” під час евакуації людей. Після цього кавуни поштою відправили до Львова.

“Ті кавуни, які приїхали, вони подолали 30 блокпостів. Найдорожчий кавун продали за 5000 грн. Окрім кавунів продавали ще тубус від ПЗРК і копії картин херсонської художниці”, — додає Христина Лебедь.

Спільне фото учасників події

Спільне фото учасників події. Львівська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Завдяки аукціону вдалось зібрати 30 тисяч 300 гривень та 50 євро. Цю суму скерують на потреби 80 десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ.

У Львові переселенки заснували швейне підприємство


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин