Україна і світ

Атака дронів на РФ та новий Patriot в Україні: головні події ночі 22 липня

Минулої доби ситуація на фронті залишалася складною на Покровському, Харківському і Куп’янському напрямках. Крім того, за добу російські окупанти втратили вбитими та пораненими щонайменше 1050 військових. Станом на ранок 22 липня у Чорному морі ворожі кораблі відсутні.

Детальніше про головні події ночі читайте в добірці від Фактів ICTV.

Німецький Patriot прибув в Україну

З Німеччини до України прибула система протиповітряної оборони Patriot. Про це у своєму вечірньому зверненні розповів президент України Володимир Зеленський. Глава держави подякував Німеччині і Сполученим Штатам, адже нова система Patriot допоможе ще краще захистити небо над українськими містами.

Зараз дивляться

БпЛА вдарили по аеродрому в Морозовську

Ударні дрони атакували військовий аеродром у Ростовській області. Там почалася пожежа. Інших подробиць поки що немає, повідомляє видання Astra.

Міноборони РФ запевняє, що над Ростовською областю начебто знищили чи перехопили 47 дронів.

Атака на НПЗ в Туапсе

Ударні дрони вночі та зранку 22 липня атакували територію нафтопереробного підприємства, там почалась пожежа. Росіяни стверджують, що займання сталося через падіння уламків БпЛА, і вогонь вже нібито приборкали.

Камала Гарріс балотуватиметься у президенти США

Віцепрезидентка США Камала Гарріс заявила, що буде боротися за пост президента.

– Для мене велика честь отримати схвалення президента, і я маю намір заслужити і виграти цю номінацію. До дня виборів залишилося 107 днів. Разом ми будемо боротися. І разом ми переможемо, – заявила вона.

Багато впливових демократів підтримали її кандидатуру після того, як Джо Байден вибув із президентських перегонів. Нагадаємо, що 21 серпня Байден повідомив про вихід із передвиборчих перегонів 2024.

Пошук людини, яка впала у Дніпро з канатної дороги, зупинили

Станом на 22:00 21 липня пошуково-рятувальні роботи припинили. Рятувальники шукають 20-річного хлопця, який упав у Дніпро внаслідок обриву троса на атракціоні. Водолази дослідили 8000 кв. м дна, а також 12000 кв. м за допомогою ехолота. Пошуки планують продовжити 22 липня.

За інформацією від Національної поліції встановлено, що у воду Дніпра впав чоловік 2004 року народження. Відомо, що Київська міська прокуратура ще у 2021 році намагалася зупинити роботу цього атракціону.

Оприлюднили прикмети причетного до вбивства Фаріон

Правоохоронці встановлюють особу та місце перебування чоловіка, який може бути причетним до вбивства професорки та мовознавиці Ірини Фаріон.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що на момент скоєння злочину чоловік був одягнений у спортивні штани темного кольору, чорну кофту з довгим рукавом, зверху якої – футболка червоного кольору з білими смужками на рукавах та написом білими латинськими літерами на лицевій стороні. На голові у нього панама темного кольору та окуляри.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 880-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Війна в Україні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 08:41:06