Україна і світ

Україна готова до опалювального сезону на 82% – Шмигаль

Фото: УНІАН

Опалювальний сезон в Україні почнеться зовсім скоро. З гігавата нової генерації електроенергії, яку за планом президента Володимира Зеленського мали збудувати до кінця поточного року, вже є кошти на обладнання для 600 мегаватів.

Про це розповіли міністр енергетики Герман Галущенко та прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній раді у пʼятницю, 6 вересня.

Опалювальний сезон: чи готова Україна

– Я не буду уточнювати локації, але сьогодні встановлено обладнання на сотні мегаватів, профінансовано — на 600 мегаватів. Воно вже є частково в Україні й частково в дорозі. Є чіткий план, є графік, який реалізовує низка державних компаній: оператор газотранспортної системи України, Нафтогаз тощо, — сказав міністр енергетики.

Шмигаль своєю чергою розповів про готовність української енергетики до зими.

Зараз дивляться

За його словами і даними Мінінфраструктури, на сьогодні 82% об’єктів житлово-комунального господарства готове до опалювального сезону.

У тилових областях ці показники трохи вищі, у прифронтових — трохи нижчі.

Наприклад, у Запорізькій області — 79%, а найнижча готовність на Херсонщині — 54%. Триває дофінансування об’єктів.

Міста і підприємства України потребують 432 додаткові генераційні установки і 300 блоково-модульних котелень. Основна увага була зосереджена на Харківщині, щоби забезпечити це.

Про захист об’єктів енергетики Шмигаль розповів, що уряд України профінансував понад 10 млрд грн. Готовність об’єктів Укренерго — понад 85% захисних споруд.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ідеться про план президента Володимира Зеленського до кінця 2024 року побудувати додатково до 1 гігавата генерації.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 17:09:10