Україна і світ

Найближчими днями ситуація покращиться: Галущенко про стан енергосистеми та прогноз на зиму

Фото: УНІАН

Відновлювані роботи після наймасованішої останньої атаки 26 серпня ще тривають, однак вже за декілька днів ситуація в енергосистемі покращиться.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час виступу у Верховній Раді.

– Відновлювані роботи після останньої атаки ще тривають. Однак ситуація відчутно покращилася. Дефіцит потужності в системі зменшився, відповідно графіки відключень стали менш жорсткими. Найближчими днями ситуація покращиться, однак це буде залежати від того, чи будуть нові масовані удари чи ні, – сказав він.

Зокрема, менергетики утримався від конкретних прогнозів щодо ситуації з відключеннями через постійну загрозу повторних масованих ударів.

Зараз дивляться

– Запевняю вас, енергетики і всі відповідні служби працюють і в день і вночі. Є чіткий план і графік виконання робіт, якого ми дотримуємося. Результати цієї роботи я переконаний кожен з нас уже відчуває. Однак будь-якої миті нова атака може знову призвести до серйозних проблем, – наголосив Галущенко.

Скільки не буде світла взимку

Україна пройде зиму в нормальному режимі електрозабезпечення за відсутності нових важких ударів РФ по енергетиці.

– Якщо не буде ударів, які критично вплинуть на енергосистему, ми пройдемо цю зиму в нормальному режимі. Якщо вони будуть, то, безумовно, передбачити вплив на систему таких ударів на сьогодні складно”, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, всі оцінки проходження ОЗП щодо того, що “20 годин або 18 годин не буде світла”, дуже умовні й не мають нічого спільного з реальністю.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 17:13:53