Україна і світ

Apple оснастить ноутбуки MacBook чіпсетом M4 з підтримкою ШІ

Apple готується оновити лінійку комп’ютерів Mac новим чипсетом з використанням ШІ. Йдеться про процесори M4 власної розробки компанії.

Apple оснастить Mac підтримкою ШІ

І хоча Apple оновила лінійку ноутбуків і комп’ютерів Mac чіпами M3 п’ять місяців тому, у планах компанії вже подальші поліпшення. Очікується, що чипсет M4 буде доступний одразу в трьох модифікаціях

Корпорація робить великі ставки на майбутнє оновлення – представлені раніше ноутбуки не принесли збільшених продажів, адже M3 не дає істотного приросту в продуктивності, якщо порівнювати з M2.

Зараз дивляться

Очікується, що Apple випустить оновлені гаджети вже до кінця 2024 року, або ж на початку 2025.

Нам покажуть нові iMac, недорогий 14-дюймовий MacBook Pro, топові 14- і 16-дюймові MacBook Pro, а також міні-ПК Mac mini – усі з чіпами M4. Щоправда, про вартість новинок поки не повідомляється, оскільки немає навіть готових продуктів. Однак, такі зміни здаються цілком логічним розвитком лінійки ноутбуків.

Що стосується чіпа, то його можливості нам розкриють на щорічній конференції розробників WWDC 2024, яка відбудеться з 10 по 14 червня. Фанати iPhone також побачать оновлену iOS 18. Очікується, що ОС для смартфонів буде також використовувати ШІ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-12 14:52:48