Суспільне мовлення

Альпіністи допомагають львівським комунальникам збивати бурулі

За вчора, 6 грудня, бурулі й снігові намети зняли з 246 будинків Львова. До робіт залучили шість автовишок і 12 альпіністів. Сьогодні, 7 грудня, роботи тривають. Через потепління є загроза падіння льоду з дахів, тому львів’ян просять бути обачними й не ходити близько біля будинків.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Голова Шевченківської районної адміністрації Ірина Джурик розповіла, що альпіністів залучають до роботи тоді, коли комунальні служби не мають доступу до даху багатоповерхівки. Якщо ж будинок має один чи два поверхи, то з дозволу мешканців працівники служби заходять на балкони й звідки збивають нависання.

“До прикладу, вчора (6 грудня, – ред.) у нас у районі працювало дві автовежі та чотири альпіністи, і нам вдалося очистити дахи у 69 будинках. Разом з ними працювали 18 працівників комунальних служб, адже коли відбувається скидання снігу чи буруль з дахів, необхідно, щоб внизу були працівники і пильнували, щоб ніхто з перехожих не травмувався. Сьогодні (7 грудня, – ред.) у нашому районі вежа працює на вулиці Лемківській”, – розповіла Ірина Джурик, голова Шевченківської районної адміністрації.

Протягом 6 грудня зняли бурулі й снігові намети з 246 будинків. Працювало 115 комунальників і 12 альпіністів. Залучили шість автовеж.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Оскільки житлові будинки списані з балансу міста, департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради звертається до власників будинків, просить оглянути будівлі й за необхідності очистити дахи від снігу і буруль. Містян закликають ходити вулицями обережно.


Джерело: Суспільне мовлення України