Україна і світ

Акаунт Усика в X зник з пошуку після прохання до Трампа допомогти у звільненні захисників Азовсталі

Фото: Getty Images

Кандидат у президенти США та колишній очільник Білого дому Дональд Трамп укотре заявив, що в разі, якби він очолював би Сполучені Штати 2022 року, то зміг би переконати російського диктатора Володимира Путіна не вторгатися в Україну.

Про це Дональд Трамп заявив під час подкасту The Joe Rogan Experience, що належить американському ведучому, стендаперу та спортивному оглядачу Джо Рогану.

Однак ця заява Трампа стала незвичною, оскільки до неї виявився замішаний український боксер і абсолютний чемпіон світу Олександр Усик.

Трамп заявив Рогану, що зупинив би Путіна перед вторгненням

Під час подкасту 45-й президент США заявив, що “Росія ніколи б не вторглася в Україну, якби він був президентом”.

Продовжуючи тему, Джо Роган запитав Трампа, як би він зміг зупинити Путіна.

– Я б просто сказав йому: “Володимире, ти не ввійдеш туди (в Україну, – Ред.)”. Я говорив йому це в минулому. “Ти не зробиш цього”. Я не можу сказати, що я йому говорив, оскільки це було б неправильно, однак я все ж таки дещо розповім. Знаєте, чому б він (Путін, – Ред.) цього не зробив? Тому що ціна на нафту за барель по $40 не дала б йому, не надала б йому коштів для початку цієї війни, – сказав Трамп.

Запитання Усика до Трампа і блокування в соцмережі X

Примітним стало те, що перед тим, як відбувся подкаст із Дональдом Трампом, український боксер і володар поясів WBC, IBO, WBA і WBO Олександр Усик, звернувся до ведучого цього шоу Джо Рогана.

– Дорогий Джо Рогане, чи не міг би ти звернутися до Дональда Трампа, коли він з’явиться у твоєму подкасті: якщо пан президент настільки впевнений у своєму впливі на Путіна, чи не міг би він негайно допомогти визволити захисників Азовсталі та всіх українців із російського полону? Час має важливе значення. З повагою, Олександр, – написав Усик на своїй сторінці в соцмережі X (колишній Twitter).

Достовірно невідомо, чи бачив Джо Роган заклик Усика, проте відомо, що Роган глибоко цікавиться спортом і бойовими мистецтвами, а тому, ймовірно, міг бути обізнаний про заклик до нього з боку абсолютного українського чемпіона.

Однак після публікації цієї публікації в соцмережі, користувачі X помітили, що акаунт Олександра Усика перестав видаватися в пошуку соціальної мережі.

Факти ICTV також перевірили, чи видається в пошуку X акаунт @usykaa, що належить Олександру Усику, і можуть підтвердити, що його профіль не видавало за відповідним запитом. Одним із можливих пояснень може слугувати так званий тіньовий бан, який передбачає збереження облікового запису користувача соцмережі без безпосереднього блокування, однак без видачі профілю в пошуку та рекомендаціях.

Утім, пізніше функція пошуку акаунта Усика все ж почала функціонувати, як і раніше, і станом на зараз профіль легко знайти за запитом @usykaa.

Примітно те, що соцмережа X (Twitter) належить американському мільярдеру Ілону Маску, який активно підтримує Дональда Трампа в боротьбі за президентське крісло і є однією з головних осіб його кампанії.

А напередодні стало відомо, що, за повідомленням WSJ, Ілон Маск з кінця 2022 року мав регулярні особисті розмови з російським диктатором Володимиром Путіним.

Ілон Маск на мітингу у підтримку Дональда Трампа у Пенсильванії / Getty Images

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, Ілон Маск неодноразово висував “мирні ініціативи”, згідно з якими Україна мала піти на суттєві, зокрема територіальні, поступки перед Росією, щоб припинити війну.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-26 14:17:58