Україна і світ

Путін перебільшує втрати ЗСУ на Курщині, аби виправдати нездатність РФ протистояти вторгненню – ISW

Фото: Getty Images

Президент РФ Володимир Путін продовжує перебільшувати здобутки РФ у Курській області, ймовірно, намагаючись переконати вітчизняну аудиторію у здатності російських військових “придушити” вторгнення України у регіон країни-агресора.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики згадують заяву Путіна російським ЗМІ про те, що війська РФ нібито “заблокували” близько 2 тис. українських військових у Курській області. Як зауважив тоді кремлівський диктатор, “оточені” наші солдати “навіть не розуміють, що вони оточені”.

Крім того, Путін запевняв, що ЗСУ начебто втратили контроль над “оточеними” підрозділами, зазначивши, що Міноборони РФ публічно не інформувало про заявлене успішне “проникнення російських військ на деякі українські позиції у Курській області”.

До того ж, президент РФ знову не визнав, що українська лінія фронту у Курській області простягається від українсько-російського міжнародного кордону, і що ЗСУ може вільно перетинати ділянки кордону, які знаходяться під контролем України.

– Перебільшена статистика Путіна щодо українських втрат, ймовірно, є частиною його спроби пояснити нездатність Росії рішуче відбити українське вторгнення у Курську область через майже три місяці у контексті ймовірного неминучого розгортання північнокорейських військ для ведення бойових дій у цьому регіоні, – кажуть в ISW.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що слова Путіна, оприлюднена на саміті БРІКС, щодо втрат українських військ у Курській області не відповідає дійсності.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-26 13:44:18